Google lanseaza Chrome pe telefon, totodata lanseaza si Chrome 17 pentru PC

10 februarie 2012 Nici un comentariu

Google a introdus o versiune de test a motorului de cautare Chrome pentru sistemul de operare Android.

Chrome, lansat in 2008, va fi disponibil pe tabletele si telefoanele mobile care utilizeaza platforma Android 4.0, Ice Cream Sandwich,Bloomberg.

Compania doreste, totodata, sa imbunatateasca viteza de cautare pe telefonul mobil prin incarcarea primelor rezultate in timpul tastarii si abilitarea utilizatorilor de a avea aceleasi ferestre si bare de adrese pe care le au pe desktop.

Chrome pentru Android va ajunge in cateva zile si in Romania, fiind disponibil in prezent in limbile engleza, franceza, germana, spaniola si portugheza.

Android a preluat conducerea pe piata smartphone-urilor, depasind iPhone de la Apple si Microsoft. Google a lansat acum doua zile Chrome 17 in versiune stabila. Aceasta n-are modificari la nivelul interfetei si se pare ca nici nu e mai rapida decat versiunea anterioara, dar aduce, totusi, doua imbunatatiri importante. Una dintre ele sporeste, probabil, viteza de incarcare a siteurilor. Dar nu pentru ca motorul din spatele Google, Chrome e mai performant, ci pentru ca atunci cand vei tasta o adresa web in Omnibox (casuta de adresa si cautare din Chrome) acesta va preincarca paginile pe care crede el ca exista sansa sa le vizitezi. Astfel, este posibil ca acestea sa apara instant atunci cand te-ai decis sa dai enter pe adresa lor. O a doua optiune se refera la securitate. Google Chrome 17 va scana download-urile si le va compara cu o lista de fisiere malitioase. Daca sunt descoperite probleme vei fi anuntat. Mai mult, Chrome va verifica si siteul de pe care downloadezi informatia. Ca tot vorbeam de Windows fara antivirus.

Autor: Dragos Samoila